CATTITUDE

CATTITUDE

Uitgever: MNKY Entertainment | Co-auteur: Douwe Terluin | Vormgeving: Mohamed Ali | Leeftijd: 8-99 | Spelers: 2-5 | Speelduur: 30 min.

Links: Speluitlegvideo (lang) | Boardgamegeek.com

In het Cattoriaanse tijdperk laat de kattenadel zich graag voorstaan op een hoog gecultiveerde levensstijl. Bij vooraanstaande katten is een gevoel van ver ontwikkelde nobiliteit en vroomheid van belang. Barokke, rijkelijk met kant en gouddraad versierde baljurken, korsetten en kanten kragen staan in schril contrast met de sociale ingetogenheid die wordt betracht. Adel verplicht, dus schrijft de etiquette welgemanierdheid voor, strenge fatsoensnormen en een opperste zelfbeheersing.

Een ultieme proeve van bekwaamheid heeft de kattenelite dan ook gevonden in de vorm van een nieuwe hobby: ornithologie, de edele kunst van het bestuderen van vogels. Het verorberen van gevederde fauna wordt door de katten van klasse nu gezien als ver onder hun stand, als een uitwas van een oeroud instinct, een gebrek aan civilisatie dat met kracht moet worden onderdrukt. Alleen de crème de la crème van de kattenaristocratie weet deze ingesleten neiging te beteugelen en zich over te geven aan het verzamelen en bestuderen van wat ooit veelvuldig als delicatesse op het menu stond.

Maar helaas… af en toe kruipt het blauwe bloed waar het niet gaan kan, en kan een gulzige kater zich bij het aanschouwen van zo veel gevogelte binnen pootbereik niet langer bedwingen: een kleine misstap met grote gevolgen…

Spelregels

In Cattitude biedt je aan je medespelers stapeltjes kaarten aan die open of gedekt liggen. In die stapeltjes kunnen heel nuttige kaarten zitten, maar ook minder aantrekkelijke, of zelfs heel vervelende kaarten. Je verzamelt eenden, kalkoenen en pauwen. Hoe meer rondes je verzamelt, hoe meer ze waard worden. Maar ook: hoe groter de kans dat je een hele verzameling kwijtraakt aan een birdoholic…