THE BIG FIVE

THE BIG FIVE

Uitgever: MNKY Entertainment | Co-auteur: Arjan van Houwelingen | Vormgever: Sabrina Miramon | Leeftijd: 8-99 | Spelers: 2-5 | Speelduur: 60 min.

Links: BoardGameGeek.com

Kruip in de huid van een safarigids en ontdek de prachtige dieren van de Big Five! In een safariwagen rijd je met toeristen door het park om prachtige landschappen en mooie uitzichten te ontdekken, maar vooral om de Big Five te spotten! Het is jouw taak, samen met de andere gidsen, om alle dieren te vinden.

Maar pas op! Allerlei tegenslagen liggen op de loer: flinke onweersbuien, extreme hitte, een lekke band, een kudde nijlpaarden midden op de weg en te weinig benzine of proviand zijn allemaal factoren die het lastig maken om de dieren te vinden. Elke gids heeft zijn eigen kwaliteiten. Help elkaar, want als niet alle dieren zijn gespot, hebben jullie allemaal verloren. Lukt het jullie om alle 5 de dieren te spotten?

Spelregels

In The Big Five rij je allemaal met een safariwagen door allerlei landschappen in het safaripark. Het is de laatste dag voor je toeristen, maar ze hebben nog geen enkel dier van The Big Five gezien. Laatste kans, dus zet je alles op alles om iedereen tevreden te stellen. Nu en dan duiken er dieren op, op verschillende plaatsen op het bord.

De safariwagen die het dier als eerste spot, geeft door welk dier het is, zodat andere safariwagens dat dier ook kunnen spotten. Elke beurt start met het omdraaien van een gebeurteniskaart; deze kaart geeft je deze beurt voordelen of tegenslagen waar je rekening mee moet houden. Daarna heeft een speler 4 acties te besteden. Daarmee kan worden gereden, gerepareerd, proviand bijgevuld, benzine getankt, dieren gespot, branden geblust en een volgende gebeurtenis beïnvloed.

Ook heeft elke speler eigen vaardigheden. De ene kan spotten op grote afstand, de ander kan door bosjes heen rijden, gratis safariwagens of toegangshekken repareren, of meer proviand vervoeren.