BUGZ

BUGZ

Uitgever: The Game Brewer / Amuza | Vormgeving: Jules Dubost | Leeftijd: 8-99 | Spelers: 2-5 | Speelduur: 15-20 min.

Links: Speluitlegvideo (lang) | BoardGameGeek.com

Wie is de grootste sloddervos? Wie vangt de meeste insecten door ze te lokken met beschimmelde boterhammen, rottend vlees of de kat van de buren?

Elke speler is een vies varken, met mos tussen de tenen en schimmels in de oksels. Vies, lui en… gek op insecten! Maden, kakkerlakken en vlooien: hoe meer, hoe beter. Om het ongedierte te lokken heb je rottend vlees, restjes en loslopende huisdieren nodig.

Elke speler heeft een beperkt aantal lokaaskaarten. Maar verschillende dieren houden van verschillend lokaas, dus zorg ervoor dat je de juiste lokkaart gebruikt. Als je de enige bent die een bepaald insect kan lokken, kun je ze allemaal vangen. Maar als er concurrentie is voor die soort, zul je moeten delen. En als de inzet te hoog is, loop je kans met niets te eindigen…

Spelregels

Bugz wordt gespeeld in rondes. Elke ronde speel je een lokkaart, waarmee je gaat voor één van de twee soorten ongedierte in het midden van de tafel. Ben je met veel spelers die voor dezelfde insecten gaan, dan zul je moeten delen. Ben je de enige die een bepaald insect lokt, dan ben je spekkoper. Maar… voordat je de beestjes gaat verdelen, speelt iedereen eerst nog een actiekaart, waarmee je de verdeling flink kunt beïnvloeden.

Probeer je medespelers te slim af te zijn door te raden welke insecten ze zullen proberen te lokken. Probeer daarna in te schatten welke actiekaart iedereen gaat spelen, en speel daar slim op in. Maar ja, dat proberen de andere spelers ook…