CODE 13

CODE 13 (vanaf 2024)

Uitgever: MNKY Entertainment | Co-auteur: Arjan van Houwelingen | Leeftijd:  8 -99 | Spelers: 2-6 | Speelduur: 30-45 min.

Al jaren leidt de meesterspion Bjorn Errata een teruggetrokken bestaan in een gigantisch landhuis op zijn eigen eiland in de Atlantische Oceaan. Gezien de grote hoeveelheid belastende informatie die hij bezit over diverse internationale veiligheidsdiensten heeft hij zich altijd veilig gewaand voor eventuele invallen en arrestaties.

Maar nu, op zijn sterfbed, wordt het tijd schoon schip te maken. De belangrijkste spionnen van alle betrokken geheime inlichtingendiensten krijgen een uitnodiging zich op een bepaalde dag op het eiland te melden voor de overhandiging van dozen vol gevoelige informatie. Maar, bij aankomst in het landhuis wacht de spionnen een onaangename verrassing: waar elke spion dacht als enige te zijn uitgenodigd, blijken er meerdere kapers op de kust!

De precaire informatie wordt ook niet zomaar overhandigd, maar blijkt te liggen in een goed beveiligde kluis. Er is een code om de kluis te openen, maar elke spion krijgt maar een deel van de code; het missende deel verschilt per spion, en is wél bekend bij de anderen. Dus zul je informatie moeten delen, als ruilmiddel om informatie over je eigen code te krijgen. Spioneren dus! Maar pas op: geef niet te veel weg. Want als een andere spion als eerste zijn of haar codedeel ontdekt, gaat die ervandoor met al jouw geheimen…