CREEPEAS

CREEPEAS

Uitgever: MNKY Entertainment | Vormgeving: Michael Emmerson | Leeftijd: 6° | Spelers: 2-5 | Speelduur: 20 min.

Links: Review (Bordspelmania) | Boardgamegeek.com

Je werkt in een laboratorium en kweekt allerlei nieuwe monstersoorten. Deze monsters ontstaan uit erwtjes en heten Creepeas. Maar Creepeas kunnen niet tot leven komen als er armen of benen ontbreken, dus zorg ervoor dat je zoveel mogelijk complete monsters bouwt. Degene die na de laatste kaart de meeste erwtjes heeft behaald, heeft het spel gewonnen!

Spelregels

In Creepeas verzamel je delen van monsters. Elke ronde ligt er een rijtje voor iedereen klaar, maar sommige kaarten liggen met het plaatje naar beneden. Dat kunnen heel mooie kaarten zijn die veel punten kunnen geven, maar het kunnen ook mismonsters zijn.

Als je aan de beurt bent, pak je twee kaarten. Pak je zichtbare kaarten, dan weet je precies wat je krijgt. Maar pak je kaarten die ondersteboven liggen, dan neem je een gok. Of je pakt de microscoop; dan mag je in de volgende ronde als eerste kiezen.

Bouw monsters in allerlei kleuren. Monsters met meerdere hoofden, met vinnen, klompvoeten, slanke vingers of twaalf ogen. Op elk moment van het spel mag je proberen je kaarten weer anders neer te leggen, zodat je meer punten pakt.