HET GROTE BASISSCHOOLSPEL

HET GROTE BASISSCHOOLSPEL

Uitgever: Noordhoff | Co-auteur: Jan van der Veen | Leeftijd: 6+ | Spelers: 2-5 | Speelduur: 15-20 min.

Door vragen te beantwoorden kun je diploma’s of stapkaarten verdienen. Wie als eerste alle diploma’s heeft verzameld, is de winnaar. Stapkaarten gebruik je om sneller bij andere diploma’s te komen. Met een juf of bluf maak je het jezelf makkelijker, of de andere spelers moeilijker.

Bijzonder aan het spel is dat elke speler op zijn of haar eigen niveau speelt. In de doos zitten vragenkaartjes voor groep 3 t/m 8, voor elke groep 360 vragen, en elke speler beantwoordt vragen van zijn of haar groep. Daardoor kunnen kinderen uit verschillende groepen het spel tegen elkaar spelen.

Spelregels

Los van de basisdoos (inclusief 2160 vragen) zijn er uitbreidingsetjes te koop per groep, elk met 360 nieuwe vragen; meer leuke, lastige en uitdagende vragen, toegesneden op de vakken en het niveau van die groep.

Ook zijn er spreekbeurtensetjes, met vragen over een specifiek onderwerp. Op deze manier kan elk kind zijn of haar specialiteit inbrengen in het spel, door een van de vakken te vervangen door een spreekbeurt naar keuze.

Er is een setje vragen voor ouders, met vragen over zes vakken op de middelbare school, en er zijn uitbreidingsetjes met vragen voor alle groepen over één specifiek vak: de meestersets. In plaats van diploma’s te behalen van zes schoolvakken, behaal je nu diploma’s voor zes onderdelen van dat ene vak (rekenen of taal).